Aandachtspunten en tips voor een goede afvoer

Verstopping afvoer voorkomen: houd uw afvoer vrij van vet en vuil

Een verstopte afvoer kan veel hinder veroorzaken. Het is dan noodzaak om uw afvoer te laten ontstoppen. Om te voorkomen dat uw afvoer verstopt raakt, kunt u zelf een aantal dingen doen.
De juiste zorg voor uw afvoer is belangrijk om te verhinderen dat vuil en etensresten zich ophopen in het afvoerkanaal. Verder is periodiek onderhoud essentieel om uw afvoer vrij te houden. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.

Afvoer schoonmaken met azijn en soda

Zorg dat aanslag zich niet vast kan zetten in uw afvoerleidingen en maak werk van uw afvoer schoonmaken. Gebruik daarvoor een mengsel van azijn met soda en los dat op in heet water. Door de reactie van soda met azijn ontstaat een bruisende vloeistof die een dieptereiniging teweeg brengt. Laat dit even inwerken en spoel de afvoer na met schoon water. Vetten en slib worden zo opgelost en u voorkomt hiermee meteen vieze geurtjes.


De reinigende kracht van afwasmiddel

Heeft u geen azijn of soda in huis? Dan kunt u ook afwasmiddel gebruiken. Doe wat afwasmiddel in het afvoerputje en laat tegelijkertijd de warmwaterkraan lopen. Herhaal dit enkele keren. Het sop heeft dan de kans om goed in te werken op de leidingen. Doe dit geregeld en ga zo preventief te werk!


Spoelen met heet water

Een andere methode om uw afvoer schoon te maken, is om deze geregeld met heet of kokend water door te spoelen. In tegenstelling tot koud water lossen vetten gemakkelijk op in heet water. Zo blijven de afvoerleidingen vrij van vuil en vet en is uw afvoer schoonmaken zo gebeurd. Gebruik daarom eens vaker de warmwaterkraan om uw servies en keukengerei mee af te spoelen.


Check eerst wat u door de gootsteen gooit

Soms wordt er achteloos van alles onder de kraan afgespoeld. Denk eens aan pannen met jusresten en borden met mayonaise. Om een verstopping van uw afvoer te voorkomen, is aan te raden om vetresten eerst in de afvalbak te doen, voordat u uw borden en pannen afspoelt onder de kraan.


Schoonmaken van sifons

Belangrijk is om bij wasbakken en gootstenen geregeld de sifon na te kijken en zo nodig schoon te maken. Dit is vaak de plaats waar vuil, haren en zeepresten zich gemakkelijk ophopen. Draai de afsluitdop van de sifon los en verwijder het vuil. Bij een verminderde afvoer zult u merken dat hierna de doorstroming weer optimaal is.
Heeft u de verstopping van uw afvoer niet kunnen voorkomen en kunt u onze hulp gebruiken bij verstoppingen? Contacteer ons dan voor een gratis offerte!


Gebruik een afvoerzeefje

Verstoppingen worden veroorzaakt door een blokkade in de afvoerpijpen, vaak door haren en vuilresten. Het is daarom beter deze eruit te filteren met een zeefje, voordat ze in de afvoer belanden. Met een gootsteenzeefje voorkomt u eenvoudig veel problemen.

0
Feed

Schrijf een reactie